maanantai 11. kesäkuuta 2012

Keula kääntyy pohjoiseen

Vada, Livorno, Italia. Hieman viileämpää. Lämpötila 24 astetta. Lomafiilis 125%

Maanantaina heräilimme matkapäivän aamuun hyvin levänneinä ja aloimme pakkailemaan leiriä kasaan. Ensin kevyt aamiainen ja sitten kalusteet ja muut varusteet takaisin takakonttiin. Sitten ikkunat ja luukut kiinni, vesien tyhjennys ja täyttö ja viimeiseksi suihkussa käynti, jotta olisimme freeseinä valmiita kääntämään keulan takaisin pohjoista ja Toscanaa.

Pieni haikeus oli toki mielessä, kun ajelimme pois Happy-kämppärin porteista ulos, mutta loma jatkuu ja yhteen paikkaan ei vaan voi jäädä nautiskelemaan, vaikka olisi kuinka viihtyisää. Niinpä asetimme navigaattoriin seuraavaksi kohteeksi Grosseton kaupungin Korsikan saaren kohdalla saappaan varressa Tyrrhenian meren rannalla. Laitoin ensin kohteeksi suoraan Pisan, minne seudulle meillä oli aikomus maanantaina mennä, mutta navi olisi opastanut meidät välttämättä takaisin samalla reitille jo kertaalleen ajelluille moottoriteille keskelle Italiaa, joten halusimme vaihtelun vuoksi ajella pitkin Italian länsirannikkoa kohti Pisaa. Näin pääsisimme näkemään toivottavasti erilaisia maisemia ja myös Välimeren rantaa.

Aluksi reitti kulki maksullisella moottoritiellä muutaman kymmenen kilometrin matkan, mutta sitten Grossetoa lähestyttäessä Tyrrhenian meri alkoi pilkistellä vasemmalla puolellamme ja maisemat muuttuivat todella miellyttäviksi katsella. Jaana ja Leila tutkivat ajellessa Acsin leirintäaluekirjaa ja valikoivat meille seuraavaksi yöksi sopivia majoituspaikkoja. Lopulta päädyimme siihen, että viettäisimme yön sydämen Livornossa aivan meren tuntumassa, missä lertsuja tuntui olevan vierivieressä aivan Välimeren rantaviivalla. Tablettinavi oikutteli jostakin syystä kesken matkan ja hukkasi satelliitit, joten jouduin virittämään mukaan ottamani vanhan Nokian bluetooth gps-modulin käyttöön, mutta onneksi navigointi onnistui pienen säätöpaussin jälkeen perille saakka uuden satelliittiyhteyden avulla samalla tabletilla.

Matkalla pysähdyimme Grossetossa supermarketissa täyttämässä huvenneita ruoka- ja juomavarastoja. Jää-, kuiva- ja pakastinkaapit täynnä oli hyvä jatkaa kohti seuraavaa majoituspaikkaa ennen huomista pysähdystä Pisassa. Meillä on tarkoitus pysähtyä vain päiväseltään Pisassa tornia ihmettelemässä ja jatkaa sitten sieltä suoraan Milanon seudulle, missä meillä on keskiviikkona tiedossa etelävaltioiden puuvillapelloilta potkunsa hakenutta musiikkia kunnon rock-konsertissa.

Livornon Pienessä Vadan rantakaupungissa olimme illalla vasta noin klo 8 aikaan. Ajelimme sisään Acsi-kortin kanssa alennusta antavalle Baia del Marinaion leirintäalueelle ja kirjauduimme sisään. Yön hinnaksi tulisi täällä 25 euroa koko seurueelta, joten hinta oli koko reissun edullisin, huolimatta siitä, että alue oli meren äärellä ja silti sieltä löytyy myös mainio uima-allasalue. Uinnista emme tosin ehtisi paljoa täällä nautiskella, sillä päivällisen jälkeen olimme aika väsyneitä, joten muutaman yömyssyn jälkeen painuimme pehkuihin. Huomenna ollaan sitten iltapäivällä menossa Pisassa ja toivottavasti jo illalla Milanon tienoilla. Keula on nyt kohti pohjoista, mutta Italiaa riittää vielä ajettavaksi pitkät pätkät. Välimeren aallot lyövät rantaan kohisten jossain kahdensadan metrin päässä ja tuuli puhaltaa mereltä. Kuuman Rooman jälkeen viileällä rannikolla on hyvä hengähtää. Mikäs tässä on köllötellessä.

Hyvää yötä Livornosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti