sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Vesileikkejä ja viilennystä

Krk, Kroatia. Lämpötila varjossa 33 astetta. Kuuuuuma. Lomafiilis 120%

Täällä todellakin tarkenee. Parin päivän ajan Baskan kylä on tarjonnut meille hillitöntä hellettä. Itse-asiassa eilen meinasi käydä vanhanaikaisesti, kun saapumisillan juhlinta venyi hieman pitkäksi ja olo oli hutera vielä pitkälle iltapäivään. Onneksi meri on lähellä, joten viileään veteen pääsee helposti jäähdyttelemään kuumuuden pahimpina hetkinä. Juomaa on kyllä kulunut hurjaa tahtia, mutta onneksi Unkarista mukaan hamstraamamme vishyt, oluet ja vedet ovat vielä riittäneet.

Zablacen leirintäalue, jolle olemme majoittuneet, on julman kokoinen kansainvälinen campingalue, missä saksalaiset, slovenialaiset ja monet muut kansallisuudet sulassa sovussa nauttivat Adrianmeren lämmöstä ja syleilystä. Suomalaisia matkailijoita emme ole juurikaan täällä tavanneet yhtä autoa lukuunottamatta, mutta ruotsalaisia ja tanskalaisia näkyykin jo hieman enemmän. Jos rehellisiä ollaan, niin paikka on jo vähän turhan iso minun makuuni, mutta kyllä tässä paikassa muutaman yön saattaa levähdellä, mutta eiköhän tästä kohtapuoliin aleta jälleen suuntaamaan tien päälle ja kohti uutta maisemaa.

Zablacessa leirinnän hintaan kuuluu myös oikeus käyttää viereisen Baska-hotellin uima-altaita sekä kuntosalia. Joonas kävikin salilla puntteilemassa, mutta kyllä turkoosin värinen merivesi on houkuttanut meitä uima-altaita enemmän.

Pari vuotta asuntoauton perässä kulkeneelle käyttämättömälle kumiveneellekin löytyi vihdoinkin käyttöä näissä helteissä. Ensin Joonas ja Ansku kävivät neitsytristeilyllä tummuvassa illassa ja seuraavana päivänä päätimme myös Jaanan kanssa käydä kokeilemassa veneilyä. Mukaavaa oli ja oikeastaan auringonotto veneessä makoillen on huomattavasti hauskempaa ja rennompaa kuin ruuhkaisella rannalla makoilu.

Tässä jälleen yksi panoraama tältä iltapäivältä lertsun rannalta. Vesi on kyllä kirkasta, mutta pohjassa ei ole oikein mitään nähtävää, joten snorklailu on vielä jäänyt suunnittelun asteelle. Onneksi maan pinnalta löytyy enemmänkin katseltavaa, joten puissa isoäänisesti sirittävien kaskaiden menoa ja matoja poikasilleen kiikuttelevien mustien lintujen touhuja on voinut seurata helposti asuntoauton markiisin alla varjossa völjäillen.

Nettiyhteydet ovat olleet hieman ongelmana, koska kuvien päivittäminen on pätkinyt pahasti ja välillä yhteydet ovat olleet poikki kokonaan. Toivottavasti jatkossa homma pelaa paremmin, koska kävin ostamassa koodit maksullisen yhteyden käyttöön ja se ehkä takaa ilmaista Wifiä paremman toimivuuden.

Huomenna kenties aletaan suuntaamaan takaisin mantereelle ja ajellaan mahdollisesti jopa Sloveniaan saakka. Tai sitten jäädään johonkin Kroatian rannikon pikkukaupunkiin. Sääennusteitakin pitää vielä seurata, että osataan olla oikeassa maassa oikeaan aikaan. Lomailu siis jatkuu, lämpöä riittää ja eikä tämä muutenkaan ole Baskempaa! :)

1 kommentti:

  1. Kauniita on maisemat ja hiki kohoaa otsalle, kun lämpötiloja seuraa. Vaikka ei täällä Oulussakaan ole voinut sortseja isomaa vaatetta pitää. Taitaa sieltä puhaltaa kuumat tuulet tänne asti :)
    Pitäkää huolta toisistanne. Ja Anskulle taas ISO hali <3

    VastaaPoista