torstai 15. heinäkuuta 2010

Ilmojen halki ja vähän mantujenkin

Berchtesgaden, Saksa. Aurinkoista. Lämpötila 27 astetta. Lomafiilis 128%

Tätä kirjoitellessa olemme jo vaihtaneet kovastikin sijaintia helteisestä Slovenian alppijärvimaisemasta hieman vähemmän kuumaan saksalaiseen alppimaisemaan. Eilen ajelimme Itävallan läpi lukuisten tunnelien kautta Saksaan saakka. Parhaimmat tunnelit kulkivat lähes kymmenen kilometriä vuorten sisällä, joten silmiä sai aina siristää, kun pullahdimme takaisin maanpinnalle vuortenpeikkojen valtakunnasta. Ja itävaltaiset tuntuvat osaavan rokottaa turisteilta rahaa teittensä ja tunneliensa käytöstä. Moottoritievinjetin lisäksi ainakin kahdessa paikaa piti maksaa vielä lisämaksuja, jotta pääsi huristelemaan suorinta reittiä.

Maisemat ja näkymät eivät tosin ole oleellisesti muuttuneet Sloveniaan verrattuna, korkeita vuoria ja vuoristopuroja riittää samaan tyyliin. Ja kyllä täälläkin tarkenee. Lämpötila oli eilen saapuessamme 28 astetta, joten pilvistä, pienistä sadekuuroista ja lyhyistä ukkosen jyrähdyksistä huolimatta ei vilu ole päässyt ahdistelemaan. Itävallassa kesken eilisen ajelurakan pysähdyimme syömässä ja maan perinteitä kunnioittaen nautimme sommerschnitzhelit, jotka kyllä maistuivat todella hyviltä, mutta edullisempiin maihin tottuneille käytännössä suomalainen hintataso tuntui yhtäkkiä taas huimalta.

Eilisaamuinen kuumailmapallolento sujui mukavasti ja oheisista kuvista ja videosta saanee jälleen pienen käsityksen millaista ylhäällä oli. Itselleni oli pieni yllätys, kuinka rauhallista ja hiljaista tuollainen kuumailmapallolentäminen on. Koska pallo liikkuu ilmavirtausten mukana, ei edes tuulen suhina häiritse, joten ajoittaisia polttimien suhahduksia lukuunottamatta touhu on vaikuttavan hiljaista. Siihen kun lisää uskomattoman upeat maisemat ja näköalat, niin hommahan alkaa lähestymään liki hengellistä kokemusta. Eli eilinen kuumailmapalloilu oli kyllä ehdottomasti yksi loman kohokohdista. Kävimme parhaimmillaan yli 2,5 kilometrin korkeudessa ja lentomatkaakin kertyi kokonaisuudessaan lähes 50 km. Lennon päätyttyä tarjotut shampanjat, kuumailmapalloilijakaste ja myönnetty Bledin paronin arvonimi tietysti olivat oma huvittava lisänsä muutenkin hauskaan touhuun :)

Perjantain suunnitelmanamme on käydä mahdollisuuksien mukaan tutustumassa lähellä sijaitsevaan Hitlerin vuoristolinnoitusmuseoon eli Kotkanpesään, jonka jälkeen tarkoituksena on siirtyä jälleen takaisin Itävallan puolelle ja ajella sieltä Tsekkeihin. Illaksi jos ehdittäisiin Cesky Krumlovin kaupungin tienoille, niin olisimme kovasti tyytyväisiä.

Loma jatkuu, aurinkokin hyppäsi taas täysillä esille ja sininen taivas aukeaa vuorten takaa. Loma jatkuu ja maistuu mukavalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti