lauantai 20. kesäkuuta 2015

Uffaffaa eli takaisin linjoille

Uffenheim, Saksa. Keula kohti kesää. Lämpötila 18 astetta. Lomafiilis 100%

Paljon on vettä Pilpaojassa lorissut sen jälkeen, kun edellinen päivitys tuli tehtyä tähän blogiin. Edellisissä päivityksissä vuoden 2014 kesällä viiletettiin Karppasen kyydillä Unkarissa ja Tsekeissä, mutta kirjoittelu ja kuvien julkaiseminen tyssäsi siihen, kun mukana ollut tietokone teki tenät ja tärkeimmät jutut sekä kuvat katosivat siinä samassa rytäkässä. Vian selvittämisessä kului kotiin paluun jälkeenkin aikansa ja kun lopulta läppäri saatiin takaisin henkiin moninaisten korjausten jälkeen, jotenkin ei enää työelämään palattua saanut itsestään irti sitä sopivaa lomafiilistä, jotta homman olisi saanut vietyä kunnialla loppuun.

Onneksi viime kesän reissusta jäi käteen myös paljon positiivisia juttuja. Tsekeistä mukaamme tarttui mahtava pieni hoffinpentu Víla, joka tätä kirjoitellessa on tosin jo yli vuoden ikäinen aikuisen kokoinen koirantohilas. Ja kun nyt liki vuoden päivät ollaan yhteiseloa opeteltu, niin täysiverinen karavaanarikoirahan Vílastakin on epäilemättä tullut.

Tätä uusinta päivitystä kirjoitellaan jälleen keskeltä Eurooppaa Baijerista, minne ajelimme juhannuspäivän kunniaksi Travenmündesta, johon juhannusaattoiltana saavuimme Finnlinesin lautan kyydillä kahden auton kolonnana Oulusta Helsingin kautta kulkien. 

Tällä reissulla meitä on siis porukkaa kahdessa asuntoautossa. Karppasella liikutaan me Jaanan ja koirien kanssa totuttuun tapaan, mutta nyt mukana reissussa on myös tuttavapariskuntamme Jussi ja Tarja, jotka ovat yhdessä ensimmäisellä reissullaan ulkomailla vastikään hankkimallaan asuntoautolla. Happy Hobby on näpäkkä kompaktin kokoinen matkakulkine, jolla Jussi ja Tarja nyt ovat aloittaneet Euroopan valloittamisen. Kahden autoporukan yhteistä matkantekoa on kovasti helpottanut vastikään hankitut Cobra-radiopuhelimet, millä olemme aina tarpeen tullen pitäneet yhteyttä autosta toiseen ilman ylimääräisiä puhelinkuluja. Erinomainen laite, jota voi suositella kaikille karavaanareille.

Melkoista haipakkaa on tähän saakka ollut. Starttasimme siis keskiviikkoiltana eli juhannuksen aatonaattona Oulusta ja nyt juhannuspäivän iltana olemme jo Baijerissa Etelä-Saksassa, mistä aiomme huomenna jatkaa kohti Italiaa. Eli jälleen on tähtäimessä vähintäänkin Pohjois-Italian järvet. Kelit Suomesta lähtiessä olivat kylmän kalseat eikä Pohjois-Saksassakaan juuri sen lämpimämpää ollut, mutta kyllä me optimisteina uskomme että viimeistään Alppien ylityksen jälkeen vastaan tulee aurinko ja lämpö.

Joten pysykää taas linjoilla. Toivottavasti tänä kesänä läppärin kiintolevyn ohjauskaapelit pysyvät kunnossa, jotta pääsemme aina sopivan tilanteen tullen päivittämään tunnelmia ja valokuvia täältä tien päältä. Eiköhän tästä taas monenlaista tarinaa saada kasaan.

2 kommenttia:

  1. Ei siellä Pilpaojassa koskaan kovasti oo vesi virrannut, mutta onpa kiva taas päästä teidän matkaan reissuun!
    Pasi R

    VastaaPoista
  2. Ei me virtauksesta lupailtukaan. Lorinasta vaan ;)

    VastaaPoista