perjantai 26. kesäkuuta 2015

Halavatun kuumaa, helevatan komiaa ja huluvattoman hauskaa!

Marone, Iseo-järvi, Italia. Kolmekymppiä rikki. Lämpötila 31 astetta. Lomafiilis 135%

Torstaina pääsimme lopulta Maggiorella yhdelle koko reissun tärkeimmälle retkelle. Jaana oli jo vuosia sitten pongannut television kulttuuriohjelmien italialaisia puutarhoja käsittelevästä ohjelmasarjasta Isola Bella-nimisen saaren, jonne oli kuulemma pakko päästä, kun kerran näillä hoodeilla oltiin liikkeellä.

Pakko on jälleen pyytää anteeksi hieman omaa laiskuutta, sillä tämän blogipäivityksen tekemiseen meni vähän luvattomankin kauan aikaa, sillä tätä kirjoitellessa olemme jo ajelleet noin 200 kilometriä Maggiorelta itään Iseo-järvelle, mistä löysimme aivan meille uuden ja paratiisinomaisen huikean hienon lomakohteen. Mutta siitä siis lisää myöhemmin.

Torstaina hyppäsimme siis aamutoimien jälkeen Cannero-Rivieralta etelään kulkevan reittilaivan kyytiin, joka keskiviikon ilmeisten viikottaisten huoltotoimien jälkeen taas kulki normaalin aikataulunsa mukaisesti kohti järven keskiosia.

Lähes parituntisen laivamatkan aikana ehdimme ihailla järveä reunustavien pikku kylien ja kaupunkien hiljaiseksi vetävää kauneutta. Tässä vaiheessa reissua on varmaan taas varmaankin tuhannen kerran todettava, että keskivertoihmisellä on todennäköisesti paljon helpompaa ihailla ja ihastua sellaiseen maisemaan, johon hän ei ole syntynyt. Meillä Jaanan kanssa ei nykyään oikein tahdo erityisempiä hurraa-huutoja irrota missään suomalaisissa maisemissa, vaikka muualta maailmalta tulevilla turisteilla takuulla on paljonkin hämmästeltävää ja ihailtavaa aivan meille suomalaisille tuntuvissa lähimaisemissa, kuten Koillismaalla tai muualla Pohjois-Suomessa.

Jep, jep. Ja ne maisemat ja näkymät reittilaivalta, joka seilaa täällä Maggiore-järven halki, ovat kyllä yksinkertaisesti huikeita. Joka puolella vuoret kohoavat majesteetillisina horisontin ylle ja pienet kylät ja kaupungit reunustavat helteen hyväilemää mahtavaa rantaviivaa. Oivallisia eläkkeenviettopaikkoja siis koko järvi täynnä?

Turha näitä näkymiä siis lienee yrittää selittää sen enempää? Oheisista valokuvista saa todennäköisesti parhaan käsityksen siitä, kuinka huikealta Borromerojen aatelissuvun satoja vuosia sitten rakennuttamalla palatsi- ja puutarhasaarella Isola Bellalla näytti. Aika komeaa, vai mitä?

Paattikyyti Isola Bellalta takaisin Cannero Rivieralle kulki jo aamupäivästä tuttuun tapaan muutaman Maggiore-järveä reunustavan kaupungin kautta kohti pohjoista. Pelkän aamupalan voimilla liikkeellä ollessamme olisimme mielellämme syöneet takaisin Cannero-Rivieralle saavuttuamme vaikkapa pizzat joissakin sataman lähikulmien trattorioissa, mutta hämmästykseksemme yksikään paikka ei suostunut valmistamaan meille lättyä ennen ilmeisen maagista kello 18 rajaa, jolloin kuulemma kaikki ravintolan tulisivat avaamaan ovensa. No, he saivat pitää tunkkinsa ja me kävelimme takaisin leirintäalueelle, missä seurueen näisväki taikoi jääkaapin kätköistä nopeasti mukavat ja edulliset ateriat. Tulipahan siinäkin säästöä kotiin päin ;)

Illalla kasailimme jo kamoja kokoon perjantaita varten, sillä olimme jo aiemmin päättäneet, että viisi yötä Cannero-Rivieralla olisi sopiva  aika ja perjantaina siirtyisimme seuraavaan lomakohteeseen. Kotimaassa ennen matkaan lähtöä olimme suunnitelleet yhdeksi matkan kohteeksi Como-järveä, mutta kun täällä iltaa istuskellessamme mietimme eri vaihtoehtoja, niin Comon ja Venetsian lisäksi mieleen nousi myös hieman yllättäen Iseo-järvi, josta bongasimme juuri sellaisen leirintäalueen, joka olisi sopiva tällaiselle kahden koiran kanssa matkaavalle rymysakille. Aivan ennen auringonlaskua innostuin lennättämään myös kamerakopteriakin hetken ajan, josta ohessa yksi ilmakuva leirintäalueelle päin.

Tätä kirjoitellessa sitä siis makoillaan pienessä kankkusessa Lombardian puolella Iseo-järven rannalla, mihin perjantaina ajelimme Milanon esikaupunkeja halkoen. Maisemat eivät kyllä ole muuttuneet yhtään sen kehnommiksi, oikeastaan päinvastoin, mutta niistä lisää seuraavissa päivityksissä. Nyt päällä jylläävä lievä kankkunen johtuu nimittäin perjantai-iltana viettämästämme railakkaasta SUOMI-illasta, jossa nautimme uuden italialaisen alppijärven huimien maisemien ympäröivinä jo kotisuomesta mukaan ottamiamme muutamia karpalolonkeroita, jotka maistuivat suorastaan taivaallisen hyviltä grillissä käristettyjen Wilhelmi- ja Kabanossi-makkaroiden kyytipoikina. Siihen kun lisättiin hieman pakasteesta sulatettua ruisleipää, niin lähes autenttinen suomalainen suvitunnelma oli käsillä. No, rehellisyyden nimissä lämpötila oli kotimaasta tutun maksimin 13 asteen sijasta noin 25 astetta jo pimeydenkin laskeuduttua ja ihoa kuppaavat itikat ja sääsket puutuivat kokonaan. Elämän sietämätöntä silkkoa nautintoa siis ;)Mutta nyt on keskityttävä tutustumaan Iseo-järveen. Maisemat täällä ovat jylhempiä kuin Maggiorella. Aivan leirintäalueen edessä on saari, jossa on pieni linna. Ja vieressä on iso komea suurempi saari. jossa näyttää olevan kaikenlaista nähtävää. Joten loma jatkuu ja kelit sekä pidot paranee. Täytyy vain toivoa, että kesä lopulta löytäisi myös sinne kotisuomeenkin!

Bongiorno!

1 kommentti:

  1. Tuo Iseo-järvi on ollut minunkin ajatuksissa monesti, mutta ei ole vielä kerjetty sitä katsomaan, kun paikkoja on niin paljon. Odottelen kuvia sieltä, kiitos! Nauttikaa maisemista!
    Pohjois-Suomesta lähteneenä aika usein riemuitsen myös siitä, että täällä saa nauttia ulkoilusta ilman sääskiä ja paarmoja.
    Nyt on lämmintä Baijerissakin ja ensiviikolle lupaa 30 astetta ja aivan aurinkoista. :)

    VastaaPoista