maanantai 7. heinäkuuta 2014

Thermaalivaiheen hoitoihin

Papa, Unkari. Porottavaa aurinkoa ja ukkosta. Lämpötila 34 astetta. Lomafiilis 120%

Maanantaina kesälomareissu jatkui kohti Unkaria, jonka olimme jo etukäteen kotimaassa päättäneet matkan jonkinlaiseksi päämääräksi. Jo etukäteen sääennusteita katsellessa olimme päättäneet, ettemme lähde enää etelämmäksi Unkarista, koska olisi aivan turhaa lähteä kiusaamaan vanhempaa koiraamme jonnekin Välimeren tai Adrianmeren hurjiin helteisiin. Toisaalta jo Unkariin luvattiin yli 30 asteen helteitä, joten siinäkin on lämpöä jo ihan tarpeeksi kenelle tahansa, joten päämääränä Unkari tuntui kelienkin kannalta hyvältä kompromissilta.

Olemme aiemmin pariin kertaan ajaneet Unkarin läpi lähes pysähtelemättä matkalla Sloveniaan tai Kroatiaan, mutta nyt olisi siis mahdollisuus tutustua maahan vähän paremmin ajan kanssa. Toisaalta olimme päättäneet jo etukäteen, ettemme ala kiertelemään kovin monessa paikassa, vaan yritämme rentoutua useamman päivän ajan yhdessä tai korkeintaan kahdessa hyvässä paikassa. Kolme vuotta sitten vietimme muutaman päivä Komaromin kaupungissa Thermal-kylpylässä, jossa oli melkoisen mukava rentouttaa itseänsä kylpylän lämpimissä mineraalipitoisissa altaissa, joten jotain samankaltaista oli nytkin suunnitelmissa.

Niinpä asetimme maanantaiaamuna navigaattoriin Tsekin puolella unkarilaisen Papa-kaupungin koordinaatit ja lähdimme ajelemaan sen opastamana kohti etelää. Olimme lukeneet toisten karavaanareiden kehuja Papan kylpylästä ja Thermal-Campingistä, joten se olisi reissun seuraava etappi. Brnon esikaupungissa kävimme tekemässä täydennyksiä ruoka- ja juomavarastoihin eräässä isossa kauppakeskuksessa. On se aina talven suomalaisten kauppareissujen jälkeen silmiä avaavaa huomata kuinka paljon edullisempaa kaikki täällä Keski-Euroopassa on. Varsinkin oluenystävälle on vaikeaa ajella ostoskärryillä pitkien erilaisia tsekkioluita notkuvien hyllyjen ohi ilman, että tulee nosteltua muutamia laatikoita hyvää janojuomaa mukaan.

Lounastettuamme samaisen ostarin pihalla jatkoimme matkaa hyvätasoisia moottoriteitä pitkin kohti Slovakiaa ja Unkaria. Vaikka tiet pääosin olivat tasaisia ja urattomia, niin joissain kohdissa betonilaattojen saumat täristivät melkoisesti, mutta pienestä tärinästä huolimatta vauhtina saattoi pitää helposti vähintäänkin 100 km/h, mikä on ihan mukava vauhti, jos matkaakaan on ainoastaan reilut parisataa kilometriä.

Tsekin, Slovakian, Itävallan ja Unkarin rajaseuduilla kaikki tuntuu olevan tosi lähellä. Jossain vaiheessa kohti Papaa posotellessamme ajoimme ohi risteyksistä, joista olisi päässyt ihan muutamassa hetkessä useampaan suureen ja perinteiseen Keski-Euroopan kulttuurikaupunkiin, kuten Wieniin tai Bratislavaan.

Navigaattori opasti meidät kuitenkin vaivattomasti täsmälleen oikeaan paikkaan pikkuisen Papa-kaupungin laitamilla sijaitsevalle leirintäalueelle, jonka vieressä sijaitsee kätevästi iso uimala ja kylpylä. Kirjauduimme lertsulle sisään ja valikoimme Karppaselle mukavan rauhallisen paikan vähän syvemmältä leirintäalueelta, jotta saisimme olla koirien kanssa mukavasti omissa oloissamme ja muiden häiriytymättä koirien läsnäolosta. Tilaa alueella tuntui olevan ihan mukavasti, sillä saimme valita paikan rauhassa lukuisista tyhjistä pensaiden rajaamista tonteista, joten aivan ilmeisesti saksalaisten kesälomat eivät ole vielä alkaneet.

Illalla leirin pystytettyämme touhuilimme pientä pyykkihuoltoa ja tutustuimme alueeseen koirien kanssa kävelemällä. Onneksi aivan leirintäalueen portilta lähtee polku läheisille nurmikentille, missä pystyy pitämään koiria mukavasti vapaana ja heittelemään niille palloa. Iltalenkin jälkeen Jaana kokkaili meille mukavat sienikastikkeella höystetyt lihapulla-annokset, jotka huuhtelimme alas kurkusta suunmukaisella tsekkioluella.

Nyt olemme päässeet siis reissun löhöosuuteen. Huomenna käymme ostamassa liput kylpylään ja varaamme itsellemme aikoja hierontaan tai muihin hoitoihin. Ulkona lämpömittari näyttää hurjia yli kolmenkympin lukemia vielä iltamyöhällä, joten eipä täällä vilu pääse luissa kolottamaan. Seuraaviksi päiviksi on tosin luvattu ukkosta ja sadekuurojakin, joten ainakin sateen sattuessa voi ihan hyvillä mielin makoilla kylpylän hoidoissa hemmoteltavana.

Kylpylälomalla Unkarissa, voisi kai sitä kesälomansa paskemminkin viettää? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti