maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kitaristin karkkikauppaan

Schwangau, Baijeri. Saksa. Aurinkoista. Lämpötila 28 astetta. Lomafiilis 98%

Maanantaina heräilimme noin yhdeksän aikaan majatalon takapihalta. Yö sujui saksalaisen maaseudun hiljaisuudessa todella rauhallisesti. Jaanan vielä nautiskellessa aamulöhöilystä kävin kameran kanssa kävelemässä läheisillä niityillä, jossa jahtasin muutamia herhiläisiä ja perhosia aamun miellyttävässä valossa. Punaiset unikonkukat ja kukoistava luonto olivat houkutelleet jo ötökät esiin, joten ihan muutamassa minuutissa sain otettua pari kivaa kuvaa näistä ökkiäisistä.

Olimme jo edellisenä iltana sopineet aamiaisesta gasthausin pitäjän kanssa ja niinpä kömmimme koirat lenkitettyämme valmiiseen aamiaspöytään ja syödä mussuttelimme mukavan tuhdin aamupalan munien, sämpylöiden, monenlaisten würstien ja lisukkeiden kera. Kahvit siihen tietysti päälle ja jälkiruokavanukkaat kaiken kruunuksi.

Aamiaisen jälkeen olimme valmiita tien päälle, sillä päivän ohjelmaksi olimme jo aiemmin suunnitelleet pientä pysähdystä Euroopan suurimmassa musiikkialan nettikaupassa, joka hieman omituisesti sijaitsee maaseudulla keskellä ei mitään eli pienessä Treppendorfin kylässä. Matkaa yöpaikastamme Thomannin musiikkikauppakompleksiin oli navigaattorin mukaan enää 25 kilometriä, joten muutaman tovin ajeltuamme läpi pienten kylien ja kapeiden teiden saavuimme päivän välietappiin. Hieman tosin alkoi navigoinnin logiikka epäilyttämään, kun navigaattori opasti meidät pienelle peltoja halkovalle tielle, jossa hädin tuskin mahduimme itse ajamaan, mutta onneksi muutaman kilometrin matkalla ei ketään tullut vastaan, joten perille pääsimme kaikesta epäluuloistamme huolimatta.

Jaanan jäädessä autoon koirien kanssa viettämään keskipäivän siestaa, lähdin itse tutustumaan Thomannin tarjontaan. Peltojen keskellä oli suunnaton satojen metrien kokoinen halli, jonka ympärillä kävi melkoinen rekkaralli. DHL:n ja muiden vastaavien rahtifirmojen autot olivat noutamassa tavaraa joka puolelle Europpaa ja kauppa tuntui käyvän vilkkaasti.

Itse kävelin sisemmälle kylään, missä sijaitsee Thomannin varsinainen myymälä. Tunnehan oli kuin lapsella ensi kertaa karkkikaupassa, kun astelin sisään liikkeen kitaraosastolle. Ihan hetkessä ei kaikkia noita tarjolla olevia kitaroita tulisi koesoitettua. Oheisista kuvista saa varmaan parhaiten kuvan siitä, minkälaista musiikkiliikkeessä oli, mutta tavaraa oli tarjolla paljon ja palvelu tuntui pelaavan hyvin sekä ystävällisesti.

Pieniä hankintojakin tuli tehtyä ja vaikka olin aluperin suunnitellut ostavani tuolta vain mikrofonin akustiseen kitaraani, niin jostain kumman syystä huomasin käveleväni ulos liikkeestä akustinen kitara kourassa. Mukaan tarttuneessa kitarassa on tosin mikki sisäänrakennettuna, joten siltä osin alkuperäinen suunnitelma piti. Hintaakaan kitaralla ei kauheasti enempää ollut kuin erillisellä akustisen mikillä, joten siinä mielessä tuli kaupassa oikeastaan kitara kaupan päälle. Edullisesta kiinalaisvalmisteisesta kitarasta kun oli kyse, niin jouduin tosin kokeilemaan useampaa yksilöä, ennen kuin soundi ja laatu sattui itselle sopivaksi, mutta se hyvä puoli paikan päällä käynnissä tietysti oli, että nyt pääsi kokeilemaan useampaa yksilöä ja valitsemaan noista parhaan. Netin kautta tilatessa kun täytyy monesti tyytyä siihen, mitä sattuu paketissa kotiin tulemaan!

Korvakuulokkeita päätin myös testata ja laajoista valkoimista oli helppo valita, kun pääsi kokeilemaan ja vertailemaan lukuisia eri malleja samalla äänilähteellä. Joten yhdet suljetut kuulokkeet tarttuivat myös mukaan ostoskoriin. Kiertelin kauppaa useamman tunnin ja eri osastoja tonkiessa olisi helposti kulunut aikaa pidempäänkin. Enpä ole koskaan missään nähnyt yhdellä rykäisyllä noin vaikuttavaa valikoimaa basso-, kitara- tai muita vahvistimia pa-kamoista puhumattakaan. Kitaroita ja bassoja seinät vääränään ja muuta alan rekvisiittaa siihen päälle!

Kolmisen tuntia musiikkiliikettä koluttuani palailin ostosten kera autolle, missä Jaanakin oli valmiina jatkamaan matkaa. Lähdimme samoin tein liikkeelle ja pysähdyimme täyttämään jääkaapin pienessä kaupungissa heti Thomannilta lähdettyämme. Taas sai kaupan kassalla hämmästellä sitä, kuinka ruoka on täällä Saksassa tuntuvasti edullisempaa kuin Suomessa. Kaksi täyttä ostoskärryllistä ruokaa ja juomaa kustansi vain vähän toista sataa euroa ja siihen hintaan sisältyi useita pulloja viiniä sekä kaksi korillista puolen litran oluita. Nyt on asuntoauton kaapit täynnä evästä ja peräkontissa janojuomaa. Juomaa tuntuukin kuluvan, sillä melkoinen helle on hivuttautunut etelää kohti mentäessä kuvioihin. Lämpötila on noussut pysyvästi kolmenkympin lukemiin, joten täällä tarkenee nyt kyllä.

Thomannin maisemista ajelimme alemmas Saksaan lähelle Itävallaan rajaa kohti Schwangaun kylää, missä meillä olisi tarkoitus viettää muutama seuraava päivä alueeseen tutustellen. Seudun kuuluisin nähtävyys lienee Neuschwansteinin linna, jota itse Walt Disney on kuulemma käyttänyt mallina Disneylandin ja -worldin Ruususen linnojen ulkoasua suunnitellessa.

Nelisen sataa kilometriä ajettuamme alkoivat siis maisemat yhtäkkiä muuttumaan ja kuin taikaiskusta horisonttiin ilmestyivät alppien hurjat huiput. Meiltä molemmilta pääsi tahtomattamme wau-huudahdus, kun näimme Schwangaun kylän seudun edessämme. Jostain kumman syystä navigaattori sekoili ja johdatti meidät Itävallan puolelle, mutta palasimme pientä vuorenrinnetietä takaisin Saksaan ja leirintäalueelle, minne kirjauduimme sisään mukavasti ennen pimeän laskeutumista noin klo 21 aikaan.

Laitoimme leirin pystöön ja grillin tulille. Muutaman oluen jälkeen olo on nyt aikamoisen mukava. Maisema on yksinkertaisesti upea. Huomenna lähdemme katselemaan ympäristöä ja etsimään paikan, mistä pääsee gondolihissillä ylös alpeille. Ja vuoren huipulle käsittämättömään paikkaan rakennettua linnaahan on tietysi käytävä katsomassa. Ja koiria uittamassa. Lämpö ei luita riko, joten nautitaan nyt, kun tätä on tarjolla. Suomessa ehtii vielä palella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti