lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kovaa kyytiä kohti etelää

Lovsjö, Ruotsi. Pilvipoutaa. Lämpötila 18 astetta. Lomafiilis 96%

Perjantai eli juhannusaatto sujahti miltei huomaamatta Ruotsia pitkin ajellen ja illalla Märstassa juhannusta juhlistaen. Ajomatka Skellefteåsta hieman Tukholman pohjoispuolella sijaitsevaan Märstaan sujui varsin kivuttomasti ja vaikka emme olleetkaan liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla, niin perille Eilan ja Urkin luo saavuimme suunnitellusti noin puoli seitsemän aikaan aattoiltana.

Pakollisten tankkaus- ja ruokataukojen lisäksi pysähdyimme eilen myös korkearannikolla eli Höga Kustenilla ihailemassa jänneväliltään Euroopan kolmanneksi pisimmän sillan komeaa mittakaavaa. 182 metrin korkeuteen kohoavat sillan pylonit näkyivät varmasti jo kymmenen kilometrin päähän ennen itse sillalle saapumista. Unescon maailmanperintökohteeksi valitun Höga Kustenin maisemat ovat kyllä muutenkin upeata katseltavaa aakean laakean pohjoispohjalaisen maiseman jälkeen. Pysähdysten yhteydessä käytimme aina mahdollisuuksien mukaan koiria jaloittelemassa ja vilvoittelemassa, sillä eilinen päivä oli melkoisen aurinkoinen ja lämmin auton ilmastoinnista huolimatta.

Märstassa meitä odotti Eilan ja Urkin lisäksi iso joukko muita Jaanan puolen sukulaisia. Grilli oli jo hyvissä ajon laitettu tulille ja herkut valmiiksi pöytään katettuna, joten auton parkkeeraamisen jälkeen pääsimme suoraan illallispöytään nauttimaan monipuolisista syötävistä ja juotavista. Ilta kuluikin rattoisasti Eilan ja Urkin patiolla jutellen ja kuulumisia vaihdellen. Jaanan serkku Pauli oli tuonut paikalle pari kitaraa, joten jossain vaiheessa tummenevaa iltaa innostuimme myös jammailemaan tuttuja ja vähän tuntemattamampiakin biisejä. Mukava ilta kaikin puolin ja iso kiitos kaikille mukana olleille!

Aamuyöllä kömmimme jossakin vaiheessa autolle nukkumaan ja kuorsailimme huolettomina pitkälle iltapäivän puolelle. Eila taikoi edellispäivän illallisen tähteistä vielä mahtavat brunssinainekset, joiden voimalla pääsimme lopulta jatkamaan matkaa joskus hieman ennen kello neljää. Hyvästeltyämme Eilan ja Urkin ajelimme ulos Märstasta ja aloimme posottamaan kohti etelää ja jossain kaukana edessä odottavaa Tanskaa.

Tätä päivitystä kirjoittelemmekin jo aika paljon etelämpää Ruotsista. Matkalla ohittelimme ison joukon erilaisia Köpingejä. Ainakin Nyköping, Norrköping, Linköping ja Jönköping sattuivat reitin varrelle. Myöskin maisemat varsinkin ison Vättern-järven rannalla kulkevalta moottoritieltä olivat taas pitkästä aikaa ihan mukiinmeneviä, joten matka taittui tosi mukavasti hyviä teitä huristellen ja komeita näkymiä ihaillen.

Huomenna tarkoitus on täräyttää yhdellä kunnon repäisyllä pitkälle Saksan puolelle. Matkalla toki kenties pysähdymme ihmettelemään reitille sattuvia Ruotsin ja Tanskan välisiä isoja siltoja, jotka ainakin Joonakselle ja Anuliinalle ovat ennen näkemättömiä ilmestyksiä.

Joten seuraavaa päivitystä pukkaa sitten jostain Saksasta, kunhan olemme päässeet pois täältä Skandinaviasta. Reissu kohti Adrianmerta jatkuu ja vauhti sen kuin kiihtyy, varsinkin nyt kun olemme päässeet kunnolla matkanteon makuun. Hyvää yötä Lovsjön rannalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti