keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Piilotettu paratiisi

Königstein, Saksa. Hieman viileämpää. Lämpötila 28 astetta. Lomafiilis 145%

 Saksin Sveitsi on alue, joka ei ainakaan meille ollut ennen tätä reissua kovinkaan tuttu. Nykyisen asuntoautomme hankinnan yhteydessä saimme auton mukana Carado-tehtaan mainoslehden, jossa mainostettiin Saksin Sveitsin aluetta melkoisen komeiden valokuvien avulla. Ja nyt kun olemme tänne päässeet, niin eipä nuo mainoksen maisemat kyllä yhtään valehdelleet. Tämä paikkahan on oikea piilotettu paratiisi.

Leiriydyimme pieneen ja viihtyisään Königsteinin kaupunkiin aivan Elben rannalle, mistä käsin oli kätevä käydä pienillä retkillä lähistön karstikivikalliomaisemissa. Paikallisjunalla tai polkupyörillä pääsee kätevästi läheisiin kyliin, mistä lähtee merkittyjä kävelyreittejä eri nähtävyyksille.

Mitäpä näitä maisemia turhaan sen enempää selittelemään. Muutaman tunnin vaellusmatka karstikalliomaisemiin on kuin aikahyppy jonnekin dinosaurusten ajan luontoon vuosituhanten taakse. Eiköhän oheiset valokuvat kerro parhaiten millaista tuolla Saksin Sveitsissä on. Tuolla kallioden seassa kun kävelee, niin tulee sellainen ole, että kallion kolosta tai kulman takaa voisi periaatteessa milloin tahansa hypätä eteen joku terävähampainen hirmulisko :)

Parin päivän vaeltelupysähdyksen jälkeen meidän oli kuitenkin lähdettävä ajelemaan kohti pohjoista ja Lyypekkiä, mistä Finnlinesin laivakyyti veisi meidät jälleen Itämeren halki kotimaan meininkeihin.

Kotona olimme väsyneinä, mutta onnellisina jo päivää aiemmin, kuin alun perin olimme suunnitelleet, sillä saimme onneksemme vaihdettua laivakyydin aiemmaksi, sillä keli Pohjois-Saksassa ei enää houkutellut jäämään odottelemaan laivakyytiä viileän Itämeren rannalle.

Eli taas oli taputeltu yksi reissu. Viini- ja olutvarastot saivat jälleen mukavasti täydennystä ja taas voi alkaa suunnittelemaan uusia reissuja ja kujeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti